De jaarlijkse pleeggrootouderdag 2018 heeft plaatsgevonden op woensdag 31 oktober 2018 van 10:00 – 16:30 uur. Gastlocatie was Jeugdorp De Glind van de Rudolphstichting (in de omgeving van Barneveld). De Glind verzorgde de locatie, de lunch en veel activiteiten voor de pleegkleinkinderen, de pleeggrootouders en de overige gasten. Deze dag werd mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de Gemeente Barneveld en Centrum Jeugd en Gezin Barneveld.

 

Terugblik

Na maanden van stevige voorbereidingen, was de SBPN te gast bij de Rudolphstichting in Jeugddorp De Glind. De ontvangst was warm en gezellig voor de pleeggrootouders en hun kleinkinderen, met koffie, thee, limonade en heerlijke petit fours.

Om 10.30 uur, openden de voorzitter van de SBPN en de wethouder van Barneveld de Pleeggrootouderdag. Inmiddels hadden de pers en tv-camera’s zich ge├»nstalleerd bij het pannaveld, waar het Lucky Ajaxteam het op ging nemen tegen een team van pleeggrootouders en kleinkinderen, om de landelijke aftrap te doen van de Jeugd en Pleegzorgweek. Het werd een stevig en sportief duel, waarbij enthousiast aangemoedigd werd door kijkers aan de zijlijn. Daarna vond er een persconferentie plaats waarbij kleinkinderen en grootouders vragen konden stellen aan Sjaak Swart, Simon Tahamata, John Bosman en Dick Schoemaker.

Tegen lunchtijd werden we getracteerd op een uitgebreid en smakelijk lunchbufet, waar in een gezellige sfeer van genoten werd. Om 13.00 uur gingen veel kleinkinderen naar de sporthal, waar ze konden kiezen uit diverse sporten, ook konden zij zich laten schminken of een dromenvanger maken. Voor pleeggrootouders was er een breed scala aan workshops en een infomarkt met een diversiteit aan onderwerpen, waar volop gebruik van werd gemaakt.

De tijd ging snel en om 15.30 uur werd het programma afgesloten en konden pleeggrootouders, kleinkinderen en organisatoren, terugkijken op een mooie en waardevolle dag. Onder het genot van hapjes en drankjes werd er nagepraat in het Grandcaf├ę, waarna eenieder tevreden huiswaarts keerde.