Verslag landelijke Pleeggrootouderdag 

Op 31 oktober was de landelijke pleeggrootouderdag. Wij waren te gast in Jeugddorp De Glind van de Rudolphstichting, Lees het verslag elders op deze website: https://www.pleeggrootouders.nl/?page_id=2132

Delegatie van de SBPN bij Pauw

Kijk hier het betreffende onderdeel van de uitzending terug: https://pauw.bnnvara.nl/media/508654

Guus Vrancken, oud-bestuurslid SBPN, overleden

Wij hebben het droeve bericht ontvangen dat pleeggrootouder Guus Vrancken is overleden. Guus, SBPN’er van het eerste uur, vechter tegen alles wat in zijn ogen onrecht was, oud bestuurslid van onze stichting, altijd behulpzame belastingadviseur, maar vooral de pleeggrootvader en alleenstaande opvoeder van zijn twee prachtige kleinzonen. Er is een pleeggrootvader doodgegaan die nog niet gemist kan worden.

Onze gedachten zijn bij zijn nabestaanden. 

Wie kan en wil bestuur of pleeggrootouders helpen met kennis en ervaring?

Het bestuur van de SBPN is op zoek naar mensen die af en toe hun kennis en ervaringen willen inzetten om het bestuur of pleeggrootouders te helpen. 

Enkele voorbeelden:

  • Fiscalist of gedegen kennis van belastingzaken
  • Jurist of goed op de hoogte van wet- en regelgeving rond pleegzorg
  • Creatieve mensen die een workshop willen verzorgen op de volgende pleeggrootouderdag
  • Journalist of neerlandicus om concept teksten te redigeren of misschien stukjes te schrijven
  • Enzovoort

Andere ideeën zijn meer dan welkom! Ons doel is om een lijstje samen te stellen van vrijwilligers die af-en-toe willen bijspringen op het moment dat behoefte is aan specifieke kennis of ervaring. Uiteraard geheel vrijblijvend.

Meer weten of direct aanmelden: neem contact op met Jos Verhoeven, secretaris SBPN.

Jeugdkamp JIP (Jongeren In Pleeggezinnen)

Het zomerkamp wordt gehouden van zondag 4 augustus  tot en met vrijdag 9 augustus 2019. Dit zomerkamp is voor (pleeg)kinderen in de leeftijd van 12 jaar  t/m 16 jaar. De kosten voor deze week bedragen € 180,-  De kampweek wordt gehouden in het dorpje de Moer nabij de Drunese duinen in Noord- Brabant. Het kamp staat in het teken van workshops, zwemmen, sport, spel, disco, inspanning en ontspanning,  en ga zo maar door. Het zomerkamp heeft een maximum van 40 jongeren. Meer weten of inschrijven? Ga naar http://stichtingjip.nl/