De Stichting Belangenbehartiging Pleeggrootouders Nederland afgekort SBPN heeft tot doel om alle grootouders die hun kleinkinderen opvoeden te informeren, met elkaar in contact te laten treden en uit de kast te laten komen; een kleinkind opvoeden is voor veel mensen nog iets speciaals. Wij helpen u met allerhande problemen, we dragen oplossingen aan, we kunnen u uitgebreid adviseren, u ondersteunen en ons inzetten als gesprekspartner om problemen aan de kaak te stellen op het gebied van Jeugd en Pleegzorg bij de betreffende instanties en overheden, met name in gevallen van netwerkpleegzorg en daarbij specifiek voor (aspirant) pleeggrootouders.

De SBPN organiseert daarnaast jaarlijks een landelijke pleeggrootouder dag waarbij grootouders maar ook de kleinkinderen met elkaar in contact komen. Hier ontmoeten ze andere kleinkinderen die dezelfde situatie hebben, iets wat ze in het dagelijkse leven niet zo vaak meemaken. Daarnaast wordt er 4 keer per jaar een nieuwsbrief uitgegeven met informatie.

Onder deze kop kunt u naast meer informatie over het SBPN, algemene informatie over het grootouderschap, financiƫn en jurisprudentie ook nog veel andere informatie vinden die voor u van belang kunnen zijn.