Pleeggrootouderdag 2014

Landelijke Pleeggrootouderdag Amersfoort 8 oktober 2014.
Het was niet zo’n stralend weer maar toen alle verwachtingsvolle pleeg oma’s en opa’s ,het waren er weer 150 dit jaar, deed het druilerige weer er helemaal niet meer toe. Een warm welkom door Rob Hartings van Youké jeugd en een uitleg door Mirte Loeffen onze voorzitter en we konden van start met een referaat van Femmie Juffer over de misvattingen over het onderwerp hechting. “hechting is geen cadeautje wat je op willekeurig welk adres kan uitpakken”
Iedereen zat met volle aandacht te luisteren.
Daarna een smakelijke lunch en weer verder met het programma de verschillende workshopjes. Men kon er twee bezoeken
Mirte Loeffen deed een Talking sticks sessie over de transitie, Herlaarhof RvA groep gaf een meer dan duidelijke uitleg over de EMDR therapie,
De Lopor wist ons te overtuigen van het belang van de POR , onze eigen Ans Joosten deed een voortreffelijke presentatie over wat met je kleinkind als het 18 jaar wordt ( als u hierover nadere informatie wilt bel of mail ons) en tot slot onze financiële donateur Nationaal Fonds Kinderhulp met een verhandeling over hetgeen wat het NFK allemaal doet.
De hele dag werden de meegekomen kleinkinderen “prettig bezig gehouden” in een overdekte verkeerstuin waar ook maskers en pannenkoeken gebakken konden worden.
Vanaf 12 uur was de befaamde schrijfster en columniste Marjan Berk aanwezig die haar nieuwste boek “Teflonbaby” presenteerde
En de signeersessie afsloot met een fenomenale boekbespreking.
Na iedereen bedankt te hebben en de gehele dag te hebben doorgenomen namen we onder het genot van een borrel weer afscheid van elkaar.
Tot het volgende jaar

Geef een reactie

Your email address will not be published.